שקשוקה


מרכיבים:
- 5 ביצים
- 5 עגבניות
- חצי פלפל חריף (לא חובה)
- 3 שיני שום
- 3 כפות שמן זית
- פפריקה
- מלח פלפל
אופן ההכנה:
- מרתיחים מחבת עם שמן זית.
- פורסים את הפלפל החריף ומטגנים עד להזהבה.
- חותכים את העגבניות לחצי ואז כל חצי לרבעים ושמים במחבת.
- מנמיכים את האש.
- נותנים לזה להתבשל כמה דקות ואז כותשים את שיני השום ומוסיפים.
- מבשלים כ 5 דק' על אש קטנה.
- מוסיפים את הפפריקה, מעט פלפל ומלח לפי טעם.
- מבשלים כ 5 דק' נוספות.
- מוסיפים את הביצים.
- מגבירים את עוצמת האש למקסימום ומכסים את הסיר במכסה.
- כאשר החלבון מתקשה והחלמון עדיין נוזלי, מכבים את האש ופותחים את המכסה.
- ניתן לקשט בקצת פטרוזילה.
בתיאבון 🙂

תגובות פייסבוק