סלמון צלוי על לימונים עם אספרגוס!


מרכיבים:
-
2 פרוסות של פילה סלומון
-
רבע כוס שמן זית
-
מלח לפי הטעם
-
פלפל לפי הטעם
-
3 לימונים (1 סחוט ו 2 חתוכים לפרוסות)
-
2 שיני שום כתושים
-
4 גבעולי רוזמרין (2 למרינדה ועוד 2 לצליה)
-
1 גבעול של תימין
-
400 גרם אספרגוס
אופן ההכנה:
למרינדה
- שמים בתוך שקית אטומה או כלי אטום את המרכיבים הבאים: פרוסות הסלומון, שמן זית, מלח, פלפל, מיץ סחוט מלימון, שיני שום כתושות, גבעול של תימין, 2 גבעולי רוזמרין.
- מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומניחים במקרר לשעה אחת לפחות.
- מחממים את התנור על 180 מעלות (למי שאין תנור, ניתן להשתמש במחבת פסים).
- פורסים את 2 הלימונים הנותרים, כך שיהיו 6 פרוסות מכל לימון.
- שוברים את החלק הקשה באספרגוס ומשליכים לפח.
- משמנים את התבנית במעט שמן זית ומניחים עליה את פרוסות הלימונים.
- מוסיפים את פרוסות הסלמון על פרוסות הלימונים ומעל מניחים את גבעולי הרוזמרין.
- מחכים כ 20 דק' ומוסיפים את האספרגוס על פרוסות הסלמון ומשאירים למשך 5 דק נוספות.
בתיאבון 🙂

תגובות פייסבוק