אתר קהילת דיאטת 17 הימים

מאפינס כרובית ברוקולי פטריות ובצל .

מאפינס טעים וקליל

0 1,734
muffins

מרכיבים:

  • 1 ביצה
  • רבע כרובית
  • רבע ברוקולי
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 פטריה גדולה חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים
  • 2 כפות גבינה לבנה 5%
  • 1 כף גדושה קוטג' 5%
  • פרוסת גבינה בולגרית 5%
  • 2-3 פרוסות גבינה צהובה עד 9%
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית אבקת אפייה 
  • תיבול לפי הטעם – מלח, פלפל שחור, אבקת שום, כורכום, זעתר.

אופן ההכנה:

  1. מפרקים את הכרובית ואת הברוקולי לפרחים קטנים, שוטפים ומסננים.
  2. חולטים את הפרחים במים רותחים, כרבע שעה. לאחר מכן מסירים מן האש, סוחטים מהמים ולקרר.
  3. במקביל, במחבת טפלון, מטגנים במעט שמן זית, קוביות בצל, למשך 5 דקות.
  4. כשהבצל מתחיל להשחים, מוסיפים את קוביות הפטרייה ומטגנים ביחד עם הבצל, למשך 5 דקות עד להשחמה.
  5. מתבלים את התערובת במלח ופלפל שחור, מסירים מן האש ומקררים.
  6. מעבירים את התערובת לאותה הקערה, שאליה העברנו את פרחי הכרובית והברוקולי.
  7. אל תוך אותה הקערה, מוסיפים 3 ביצים, גבינות, ומתבלים לפי הטעם.
  8. מוסיפים לתערובת כפית  אבקת אפיה ומערבבים את התערובת.
  9. כשהתערובת אחידה, ממלאים את תבניות המאפינס עד לחצי מן התבנית ולפזר מלמעלה מעט זעתר.
  10. להכניס את התבניות לתנור שחומם מראש ל- 200°, למשך 30-40 דקות, משתנה בהתאם לסוג התנור.
    בתיאבון 🙂

תגובות פייסבוק

השאר תגובה

קבלו בחינם את
המדריך המקוצר לדיאטת
17 הימים

מיטב המתכונים, תפריטים, טיפים, מבצעים ועוד
להורדת המדריך
close-link
עגלת קניות Item Removed. Undo
  • No products in the cart.